Föreläsning och ”Honung i mat och bak”
Måndagen den 6 oktober 2025 kl 18.00 bjuder Orust Biodlareförening in till en öppen föreläsning på Henåns bibliotek med Linda Klintefjord, en av landets få utbildade honungssommelierer.
Linda, som driver ”Klintefjordens skafferi”, kommer att berätta om honung och dess fantastiska smakvariation. Färg, smak, konsistens och användningsområden skiljer sig mycket åt från sort till sort.
Honung kan dofta blomkål, ljung, lavendel eller skogsbär. Smaken kan vara mjuk, len, sträv eller rund, men alltid söt.
Lär dig mer om hur olika sorters honung kan smaka beroende på under vilken årstid och från vilka blommor bina hämtat sin nektar och vad olika honungstyper passar bäst till.
Föreläsningen kombineras med en utställning om ”Honung i mat och bak” där det finns möjlighet att provsmaka och ta del av olika recept där en av ingredienserna är honung.
Välkomna!